Parkinson LSVT BIG

LSVT Big staat voor ‘Lee Silverman Voice Treatment’ en is een uniek behandelprogramma voor mensen met de ziekte van Parkinson. Binnen onze praktijk is Kathinka Ruyter een gecertificeerde LSVT Big therapeute. Elke twee jaar is zij verplicht de herregistratie cursus te volgen om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen dit concept.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer iemand gestimuleerd wordt extra grote bewegingen te maken, dit een positief effect heeft op de motoriek. De bewegingen worden groter en benaderen meer het normale beweegpatroon van iemand zonder de ziekte van Parkinson. Na het trainen hebben mensen een grotere bewegelijkheid van de romp, meer snelheid, een betere balans en uiteindelijk een betere kwaliteit van leven.

MEANDER MEDISCH CENTRUM

Wanneer u in het Meander Ziekenhuis in Amersfoort de LSVT Big training heeft gevolgd is het mogelijk om bij ons u aan te melden voor:

LSTV BIG ( Tune Ups)

LSVT BIG FOR LIVE

Indien u een aanvullende verzekering heeft voor oefentherapie/fysiotherapie, wordt dit door alle zorgverzekeraars vergoed.

ParkinsonNet; een samenwerking van verschillende zorgverleners
ParkinsonNet staat voor een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. In een groot aantal regio’s in Nederland is inmiddels een ParkinsonNet aanwezig. In de meeste regio’s zijn de volgende zorgverleners betrokken bij het ParkinsonNet: de neurologen en parkinsonverpleegkundige(n) van het regionale ziekenhuis en fysiotherapeuten, oefentherapeuten (Cesar en Mensendieck), logopedisten en ergotherapeuten werkzaam in de regio rondom het ziekenhuis. In de toekomst worden de ParkinsonNet netwerken uitgebreid met andere zorgverleners.

Waarom is er een ParkinsonNet?
Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen op verschillende gebieden problemen ontstaan. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het is hierbij van belang dat zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen goed op elkaar afstemmen.

Wat is de meerwaarde van een ParkinsonNet-therapeut?
De therapeuten van het ParkinsonNet zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. De therapeuten zijn opgeleid door experts op het gebied van de ziekte van Parkinson afkomstig uit de Parkinsoncentra in Nederland. Daarnaast werken ParkinsonNet-therapeuten nauw samen met de neurologen in uw regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en beter op elkaar afgestemd, waardoor de kwaliteit van zorg verbetert voor mensen met de ziekte van Parkinson. ParkinsonNet staat voor een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. In een groot aantal regio’s in Nederland is inmiddels een ParkinsonNet aanwezig. In de meeste regio’s zijn de volgende zorgverleners betrokken bij het ParkinsonNet: de neurologen en parkinsonverpleegkundige(n) van het regionale ziekenhuis en fysiotherapeuten, oefentherapeuten (Cesar en Mensendieck), logopedisten en ergotherapeuten werkzaam in de regio rondom het ziekenhuis. In de toekomst worden de ParkinsonNet netwerken uitgebreid met andere zorgverleners.